C-50: The Cutting Machine

The Ultimate Power Cutting Tool

Kyone Cord C-50

youtube-video-thumbnail
IMG_0775

Krachtig, lichtgewicht en slim-fit, drie woorden die de C-50 goed omschrijven. De Kyone C-50 kabeltondeuse is al een zer geliefde tondeuse onder kappers en kapsters in Europa, een echte professional’s choice.

De C-50 tondeuse is een extreem duurzame tondeuse die makkelijk in gebruik is voor dames en heren. Door zijn sterke 28 Watt motor is hij ook zeer geschikt voor het zwaardere barbiers werk. De krachtige DCR-motor levert met zijn 6500 slagen per minuut, waanzinnige prestaties!

De messen van de tondeuse behoren tot de beste in de wereld door de unieke combinatie van staal/keramiek en een polymeer coating voor extra scherpte en een langdurige kwaliteit. Dit maakt de tondeuse een perfecte tool voor bijvoorbeeld fade-cuts en buzz-cuts.

Ook is de C-50 een lichtgewicht tondeuse waardoor het mogelijk is om uren met deze tondeuse te werken zonder dat hij gaat vervelen, vermoeien of warmloopt. Dat alles ook nog eens fluisterstil, ideaal!

 

High performance motor

De DCR-motor van de C-50 tondeuse is extreem krachtig, loopt trilling arm en blijft veel koeler dan een ouderwetse magneet motor. Ter vergelijking: onze motor beschikt over 28 Watt terwijl een ouderwetse magneet motor over +/- 14 Watt beschikt. De DCR-motor is een geavanceerde, sterke motor die maar liefst 6500 toeren per minuut draait en dat met 50% meer kracht dan een magneet motor. Hierdoor is de tondeuse ook heel erg geschikt voor zwaar, dik –bulk removal bijvoorbeeld bij nat en droog haar, kortom, het echte heavy-duty cutting.

IMG_0780

Ceramic Polymer snijbladen

Je weet natuurlijk al dat keramische snijbladen veel scherper zijn dan stalen snijbladen, daarbij is de levensduur van keramische snijbladen ook veel langer dan die van gewone stalen, zijn ze stiller en hebben ze zeer weinig tot bijna geen warmte ontwikkeling. De warmte ontwikkeling kan bij stalen bladen tot wel 75% meer zijn dan bij onze keramische snijbladen.
Door deze keramische bladen is de tondeuse een echt precisie-instrument met mooie, egale lijnen. Een scherpere snijkop betekent mooiere overgangen en weinig tot geen gespleten punten. Volgens de International Barber Association is de tondeuse echt een lust om mee te werken.

IMG_0772

Premium ervaring

Advanced, long life motor, geen kracht- en snelheid vermindering tijdens het gebruik van de tool. Met een keramisch snijkop is er niet langer een cooling spray nodig om de snijkop koel te houden. Dit komt door de innovatieve werking van de tondeuse waardoor de kop uit zichzelf koel blijft. (Dit geldt niet voor de stalen snijkop)

Doordat de motor zo smooth loopt, ligt de levensduur van deze tondeuse erg hoog, zonder dat het ten koste gaat van de kracht en snelheid van de tondeuse. De keramische snijbladen zijn extreem scherp en uitermate geschikt voor precisie werk, lang haar, kort haar en slicing. De tool kan gebruikt worden als haar én baard trimmer. Ook is de tondeuse een lichtgewicht tool, waardoor het gebruik ervan nog vele malen aangenamer wordt.

Snijbladen in lengte verstellen op een nieuwe manier

De lengte van de snijbladen zijn perfect te verstellen dankzij een superhandige ring met een snel-kliksysteem. Dit zorgt ervoor dat je op elk gewenst moment makkelijk de lengte kunt verstellen. De ring zo gepositioneerd dat hij nooit tijdens de werkzaamheden zal storen of hinderen. Het zal je dus ook niet gebeuren dat de lengte van de snijbladen per ongeluk verandert door er tegen te stoten. Geen grote arm of irritante knop aan de tondeuse, dankzij de netjes weggewerkte ring is het een echt gestroomlijnd model. Ook maakt dit snel-kliksysteem het erg eenvoudig om de tondeuse en de snijkop schoon te maken.
De tondeuse is verstelbaar in 5 stappen van 0,8mm tot 2,0mm. Ook beschikt de tondeuse over 4 omzetkammen – 3mm, 6mm, 9mm, 12mm – waardoor je met 20 verschillende lengtes kunt werken.

IMG_0767