780 & 780T: Convex Cutting Blades

780 & 780T: Paradepaardjes!

Competitief voor de beste prijs kwaliteitverhouding

Deze scharen set is het paradepaardje in de Kyone collectie en geeft een nieuwe dimensie aan de Europese standaard voor prijs en kwaliteitverhouding! Deze scharen zijn zowel individueel als samen meer dan competitief te noemen.

Fijne convex snijbladen

Alle goede knipscharen hebben Convex geslepen bladen en een hol geslepen binnenzijde:
Convex is de bolle buitenzijde, die bij Kyone een hoek van 30 graden heeft.  Deze hoek zorgt voor een fijn snijblad met als voordeel een langdurig zeer scherpe schaar die uitermate geschikt is om te knippen en te slicen. Hollow ground is de hol geslepen binnenzijde van de bladen. Deze holle binnenzijde voorkomt wrijving en verzorgt de soepele, stille loop tijdens het knippen.

780 5,5 en 6,0 knipschaar

Deze unieke schaar heeft een voorsprong op alle andere scharen in zijn prijsklasse en hoger.
Hij is gemaakt volgens de beste Japanse tradities, uit een harde, sluitvaste staalsoort. Waar veel merken beknibbelen op de staalsoort in deze prijsklasse, doet Kyone er nog een schepje bovenop. Dit is uniek in alle opzichten. Een schaar met perfecte ergonomische vormen, niet alleen mooi maar ook zeer functioneel. Al na enkele minuten gebruiken, voelt het aan als een natuurlijke houding, die je ongemerkt tijdens het knippen toepast. Deze schaar maakt het mogelijk om het knippen en slicen tot een ware kunst te verheven.

Gebogen of rechte tanden?

Alle goede coupe scharen hebben gebogen tanden zodat deze recht op het snijblad komen. Elke tand is voorzien van een drietand die een extreme grip geeft en hiermee voorkom je dat het haar vooruit glijdt. De hoogste (eerste) tand zorgt ervoor dat het snijblad niet inhaakt en dat de schaar zijdezacht loopt met weinig wrijving.

Veel fabrikanten doen dit niet of enkel in hun duurste scharen omdat het een dure manier van productie is, die veel tijd kost en zeer ingewikkeld is.

780T

De 780T coupe schaar heeft 30 tanden en is een echte finishing schaar met zachte overgangen en een prachtige egale snede. De schaar is goed te positioneren en te controleren, hierdoor is uitdunnen, inknippen (choppen) en opknippen in een handomdraai gedaan.

Het semi convex geslepen snijblad heeft de vormen van een slice schaar, dit geeft een zijdezachte loop met weinig wrijving. De ergonomische vorm zorgt ervoor dat je weinig kracht nodig hebt, dus geen pijnlijke gewrichten.

Kyone, trimmer, tondeuse, knipschaar, schaar, knipscharen, scharen, slicen, slicer, sliceschaar