Service / slijpen

Retourneer uw Kyone schaar altijd naar het Kyone Service Center. Onze mensen zijn gespecialiseerd in het conditioneren en herstellen van deze scharen. Dit gebeurt dan ook met materialen die ook gebruikt worden voor het produceren van de scharen. Jaarlijks gaan onze mensen naar verschillende fabrieken om nieuwe technieken te leren en oude technieken te onderhouden, c.q. verbeteren.

Laat uw schaar ook tijdig conditioneren. Te lang doorknippen met een schaar geeft onnodige schade. Wij adviseren u éénmaal per jaar uw schaar te laten conditioneren. Helaas kunnen we enkel onderhoud uitvoeren voor KYONE scharen; andere merken kunnen wij helaas niet voor u onderhouden.

Let op! U krijgt volledige garantie op uw Kyone schaar als deze in onderhoud is bij ons KYONE Service Center. Mocht u uw schaar buiten ons KYONE Service Center laten onderhouden, vervallen alle garantievoorwaarden direct en beschouwt Kyone zich niet meer aansprakelijk voor eventuele schade die ontstaan kan zijn.

Onderhoud

Zoals bij alle materialen die u gebruikt, is onderhoud aan uw schaar zeer belangrijk. Als u uw schaar regelmatig onderhoudt, zal dit de levensduur van uw schaar verlengen en het knipplezier verhogen. Een paar minuutjes per week tijd besteden aan uw materiaal zal u veel plezier bezorgen.

Hoe onderhoud ik mijn schaar?

  • Als u ’s avonds klaar bent met knippen, wrijf dan met een droge doek de haarresten van uw schaar. Ook eventuele verzorgingsproducten die u gebruikt heeft worden zo verwijderd.
  • Doe regelmatig een druppeltje olie tussen de snijbladen, ter hoogte van het schroefwerk tussen de 2 snijbladen. Doe dit minimaal 1x per week. Zo blijft de schaar soepel knippen en worden haarresten die zich rond de schroef bevinden verwijderd.
  • Stel indien nodig het schroefwerk bij. Als een schroef te los afgesteld is, bestaat de kans dat de schaar niet goed functioneert. Het haar kan dubbel slaan, de snijbladen kunnen in elkaar haken waardoor er een braam ontstaat. Als de schaar goed knipt, niet onnodig aan de schroef draaien, om problemen te voorkomen.
  • Laat uw schaar tijdig conditioneren. Te lang doorknippen met een schaar geeft onnodige schade. Wij adviseren u éénmaal per jaar uw schaar te laten conditioneren.
  • Verwijder ook regelmatig de (plastic) oogringen om eventuele resten van haar verzorgingsproducten te verwijderen. Sommige chemische producten kunnen het metaal aantasten, waardoor er schade kan ontstaan.


Envelop aanvragen

Wilt u een envelop van ons ontvangen voor het opsturen van uw KYONE schaar? Vul hieronder uw gegevens in!


    * = verplicht