Perfectionistisch slicen: de Kyone 3300

Slicen in zijn puurste vorm

De 3300 en uiteraard ook zijn linkshandige variant

Dit is een schaar voor de echte vakidioot, deze schaar is ontworpen om perfect te slicen met zijn hoge snijbladen en ergonomische vormen. Met deze schaar kun je het slicen verheven tot een ware kunst. Maar ook voor onderhands knippen, block heads en crewcuts draait deze designer schaar zijn hand niet om.
De hoge bladen bieden een extreme stabiliteit en een zijdezachte loop en het Super Gold Steel staat garant voor extreem langdurig scherpe bladen. De schaar is zeer geschikt voor droog en nat haar, maar ook haarwerken(pruiken) zijn geen probleem.

Ergonomische scharen die stress, spanning en vermoeidheid voorkomen.

Micro Powder Steel: Super Gold en Hideyo staal

Dit zijn zogenaamde Micro Powder stalen. Door de zeer fijne structuur van deze staalsoorten en een zeer goede verdeling van de exotische staal elementen zoals Carbon, Molybdenum, Vanadium en Chroom is het mogelijk om tot een van de zuiverste staalsoorten te komen. Door het staal onder een extreme hitte en hoge druk te persen, komen de moleculen veel dichter bij elkaar te liggen dan bij andere staalsoorten. Een hogere dichtheid van de staalmoleculen betekent een extreem hard en zeer slijtvast staal met een ongeëvenaarde scherpte die tot voor kort onmogelijk was.

Kyone, trimmer, tondeuse, knipschaar, schaar, knipscharen, scharen, slicen, slicer, sliceschaar, steel, normal steel, micro powder steel, steel Kyone

Nieuwe slijptechniek

Dankzij deze hoge hardheid zijn er nieuwe slijptechnieken mogelijk, dit geeft de snijbladen een compleet andere convex hoek. Deze hoek wordt tot wel 10 graden verlaagd, wat kan resulteren in een tot wel 20% hogere knipcapaciteit. Het resultaat: veel scherpere snijbladen die minder weerstand kennen tijdens het knippen. Minder weerstand betekent een verlenging van de levensduur van de schaar.