RSI en andere aandoeningen

Kappersaandoeningen: RSI, Carpaal Tunnel Syndroom en meer.

De koploper van het ziekteverzuim onder kappers…

Vroeg of laat loop je er toch eens tegenaan, fysieke klachten door het uitvoeren van je werk en passie. In veel gevallen betekent dit dat je het kappersvak een tijdje moet verlaten, of in ernstige gevallen zelfs langdurig of definitief moet stoppen met je geliefde werk.
Naast dat je daardoor niet meer met volle teugen van je werk kunt genieten, kost dit de kappersbranche ook miljoenen euro’s per jaar! Het is dan voor werkgevers ook zeer lonend om je personeel te begeleiden bij de aankoop van de juiste schaar, en zeker niet te beknibbelen op het aankoopbedrag. Win-win voor werkgever en werknemer, omdat je als werknemer ook langer pijnvrij je beroep kunt uitoefenen.

 

Kyone, trimmer, tondeuse, knipschaar, schaar, knipscharen, scharen, slicen, slicer, sliceschaar

Als professional ben je hoogstwaarschijnlijk bekend met deze aandoeningen doordat jij of een van je collega’s het zelf in de praktijk hebben meegemaakt. Daarom vertellen we in deze blog niet wat het is, maar wat je kan doen om de schade te beperken.

Je gezondheid is niet te koop, maar een goede, betaalbare schaar wel.

De correcte schaar: Al gauw 85% minder belastend

Ga altijd voor een ergonomische schaar! Deze ontlast de pols en de schouders door zijn speciale houding. Indien nodig, kan je zelfs kiezen voor een schaar met wegdraaiende duim. Probeer bij het uitkiezen van een nieuwe schaar niet te veel op het uiterlijk af te gaan. Een fancy schaar is heel leuk maar je kunt beter voor een schaar gaan die goed in de hand ligt. Neem voor het kiezen van je nieuwe, onmisbare werk-buddy ruim de tijd en laat je leiden door je eigen gevoel in plaats van de ogen.

3-Dimensionale vormen en semi-convex snijbladen

Bij Kyone gaan we nog net een stapje verder om de perfecte schaar voor jou te kunnen bieden. Met onze 3D scharen bieden we je scharen met uitermate ergonomische vormen en verdikkingen op meerdere punten van de schaar ter ondersteuning van de vingers, waardoor de hand, pols en schouder stressvrij hun werk kunnen doen.

Hippe schroefwerken en trendy kleurtjes zijn leuk voor het oog maar de functionaliteit van een schaar ligt toch echt in de ergonomie. Dit uiteraard in combinatie met een vlijmscherp snijblad. Anders is het effect van de ergonomische vorm alsnog bijna nihil.

Kyone scharen hebben semi-convex geslepen snijbladen. Een unieke hoek met de correcte weerstand van de snijbladen en een ergonomische vorm maken onze scharen een echte premium tool die bovendien ook nog zeer betaalbaar zijn. Kyone scharen staan bekend om de beste prijs-kwaliteit verhouding en de minimale weerstand door de scharen tijdens het knippen.

Kyone, trimmer, tondeuse, knipschaar, schaar, knipscharen, scharen, slicen, slicer, sliceschaar

Onderhoud: een absolute must!

Dagelijks schoonmaken en tijdig oliën

Zoals je wellicht al weet is onderhoud aan je schaar erg belangrijk, zeker voor de levensduur van je schaar maar ook voor zijn ergonomische werking.
Zorg ervoor dat je je schaar minstens eenmaal per dag met een droge doek schoonwrijft en daarnaast het schroefwerk van de schaar ongeveer eens per week oliet.

Wekelijks een druppeltje olie zal wonderen doen voor de schaar! De schaar blijft hierdoor soepel lopen en het vuil tussen de bladen en het schroefsysteem lost op.

Conditioneren: laten slijpen

We adviseren om je schaar elk jaar tot anderhalf jaar op te sturen voor onderhoud. Elke schaar wordt na verloop van tijd bot, waardoor gewenning optreedt en je steeds meer druk moet geven om met het knippen hetzelfde resultaat te bereiken als met een scherpe schaar. Hierin schuilt een groot gevaar voor het ontwikkelen van lichamelijke klachten.

Vaak zien we scharen waar 2 tot 3 jaar mee gekipt is, zonder deze te laten conditioneren. De knipprestaties van zo’n schaar zijn vergeleken met een geslepen schaar, zo’n 50% tot 75% minder. Met een geslepen schaar kan er ook weer normaal gesliced worden zonder dat er hier allerlei krampachtige handelingen voor nodig zijn.

Een botte schaar staat ook garant voor klachten van je klanten en op lange duur ook voor pijnklachten van jezelf als gebruiker. Deze klachten zijn moeilijk te bestrijden. Je kunt dit dus beter voorkomen dan genezen!

Schroefwerk afstellen

Ook hebben de schroefwerken vaak te weinig spanning, waardoor je bij het gebruik veel druk moet zetten op de snijbladen door middel van een slechte, krampachtige en drukkende houding. Het is de bedoeling om de schaar maar net te openen met lichte handeling zonder dat je hiervoor druk hoeft uit te oefenen of het haar dubbel slaat. Wanneer het schroefwerk te strak is aangedraaid, moet je zoveel kracht zetten dat dit met lange duur erg vermoeiend wordt en ook zeker vervelende gevolgen heeft.

Er zijn veel factoren die een rol kunnen spelen in het ontwikkelen van dergelijke aandoeningen, van botte scharen tot een slechte ergonomie of slecht onderhoud. Zorg daarom dat je werkt met kwaliteitsproducten die je houding niet tekort doen.

Kyone, trimmer, tondeuse, knipschaar, schaar, knipscharen, scharen, slicen, slicer, sliceschaar, Kyone cutting scissor, Kyone cutting scissors, cutting scissor, cutting scissors, Kyone coupe scissor, Kyone coupe scissors, coupe scissor, coupe scissors, Kyone modelling scissor, Kyone modelling scissors, modelling scissor, modelling scissors, Kyone Schneideschere, Kyone Schneidescheren, Schneideschere, Schneidescheren, Kyone Effilierschere, Kyone Effilierscheren, Effilierschere, Effilierscheren, Kyone Nożyczki do cięcia, Nożyczki do cięcia, Kyone Nożyczki do przerzedzania, Nożyczki do przerzedzania