ONDERHOUD

 

HOE VERLENG IK DE LEVENSDUUR VAN MIJN SCHAAR?

 

Verleng de levensduur van je schaar en van jezelf door dagelijks en tijdig onderhoud! Goed onderhoud aan je schaar levert een grote bijdrage in het voorkomen van RSI, carpaletunnelsyndroom en andere aandoeningen. Daarnaast draagt een goed onderhoud ook bij aan het behoud van het materiaal en het knipplezier. Je wilt toch immers niet jezelf beperken in jouw creatieve mogelijkheden door slecht functionerend materiaal..

Zoals bij alle materialen die je bezit, is ook het onderhoud aan jouw KYONE schaar belangrijk. Wanneer je deze regelmatig onderhoudt, zal dit de levensduur van je schaar aanzienlijk verlengen en het knipplezier verhogen. Een paar minuutjes per week besteden aan je materiaal, zal je veel plezier bezorgen!

 

onderhoud2

DAGELIJKS

Als je werkdag voorbij is, wrijf dan met een droge doek de haarresten van je schaar. Ook eventuele verzorgingsproducten die de schaar aan kunnen tasten wanneer deze er langere tijd op blijven zitten, worden zo verwijderd.

onderhoud1

WEKELIJKS

Breng regelmatig (wekelijks) een druppeltje olie tussen de snijbladen, ter hoogte van het schroefwerk. Op deze manier blijft de schaar soepel knippen en worden haarresten die zich rond de schroef bevinden verwijderd.

onderhoud3

WANNEER NODIG

Stel indien nodig het schroefwerk bij. Als een schroef te los afgesteld is, bestaat de kans dat de schaar niet goed functioneert. Het haar kan dubbel slaan of de snijbladen kunnen in elkaar haken waardoor er een braam ontstaat. Als de schaar goed knipt, draai dan niet onnodig aan de schroef om problemen te voorkomen! Wanneer je niet goed weet hoe je het schroefwerk af moet stellen, begin hier dan ook niet aan! Hier kan namelijk onnodige schade door ontstaan. Wij raden in dit geval aan om de schaar naar ons op te sturen.

onderhoud4

REGELMATIG

Verwijder ook regelmatig de (plastic) oogringen om eventuele resten van haar en verzorgingsproducten te verwijderen. Sommige chemische producten kunnen het metaal aantasten, waardoor er schade kan ontstaan. Daarnaast is het erg belangrijk om de schaar gesloten te houden wanneer je dit doet. Op deze manier voorkom je schade aan de schaar.