Service & Care | Schaaronderhoud

Het onderhoud aan je schaar is erg belangrijk, het regelmatig onderhouden en schoonmaken van de schaar zal de levensduur aanzienlijk verhogen en het knipplezier laten behouden. Het basis onderhoud van je schaar kost je slechts een paar minuutjes per week en is zeker de moeite waard om bij te houden. Hieronder lees je stap voor stap hoe je dit het beste kunt doen!

Stap 1: Dagelijks schoonmaken

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om je schaar goed schoon te houden.

Als je iedere avond na een werkdag in de salon even met een droge doek de schaar schoonwrijft, worden haar resten van de schaar verwijderd.
Ook haal je op deze manier de overige haarproducten die je hebt gebruikt weg. Deze dagelijkse handeling is belangrijk voor de schaar maar ook voor de hygiëne van jezelf en je klanten!

Kyone, trimmer, tondeuse, knipschaar, schaar, knipscharen, scharen, slicen, slicer, sliceschaar
Kyone, trimmer, tondeuse, knipschaar, schaar, knipscharen, scharen, slicen, slicer, sliceschaar

Stap 2: Wekelijks verzorgen

Daarnaast wil je natuurlijk dat je schaar goed blijft knippen en lekker soepel blijft, hiervoor is het van belang om wekelijks even een druppeltje olie tussen je schaar te doen.

Let op, doe dit bovenop langs de schroef én aan de binnenkant tussen de twee snijbladen waar deze met de schroef aan elkaar zijn verbonden. Zo wordt de olie goed opgenomen in de schaar!

Stap 3: Af en toe..

Om de schaar goed schoon te houden, verwijder je af en toe de oorringen in de schaar om deze schoon te maken. Verwijder haarresten en verzorgingsproducten hier goed, sommige stoffen zijn namelijk schadelijk voor het materiaal van de schaar en kunnen daarmee de schaar dus aantasten.

Let op! Doe dit alleen wanneer de schaar gesloten is!

Ook is er de mogelijkheid om flexibele, siliconen oorringen in de schaar te plaatsen. Deze zijn makkelijk te vervangen en bieden ook de mogelijkheid om je schaar een nog persoonlijkere feel te geven. Ideaal bijvoorbeeld wanneer je vingers bijvoorbeeld wat dunner zijn en je net wat extra grip wilt!

Kyone, trimmer, tondeuse, knipschaar, schaar, knipscharen, scharen, slicen, slicer, sliceschaar

Stap 4: Bijstellen wanneer nodig

Als een schroef te los zit, bestaat de kans dat de schaar niet goed functioneert. Het haar kan dubbelslaan of de snijbladen haken in elkaar waardoor er beschadigingen ontstaan.

Om deze problemen op te lossen, stel je het schroefwerk bij. Doe dit echter alleen wanneer de schaar niet goed knipt. Wanneer je aan de schroef van een goed knippende schaar draait, kan dit problemen opleveren. Draai dus niet onnodig aan de schroef wanneer de schaar nog goed knipt.

Kyone, trimmer, tondeuse, knipschaar, schaar, knipscharen, scharen, slicen, slicer, sliceschaar

Laat je schaar op tijd nakijken en eventueel verzorgen door onze specialisten. Te lang door knippen met een schaar kan onnodige schade opleveren, wij raden aan om éénmaal per jaar de schaar te laten conditioneren.

Laat je Kyone schaar altijd conditioneren door het Kyone Service Center. Onze mensen zijn gespecialiseerd in het conditioneren en herstellen van deze scharen en weten dus ook alles van jouw schaar.
Het conditioneren gebeurt dan ook met de materialen die gebruikt worden voor het produceren van de scharen. Jaarlijks gaan onze mensen naar verschillende fabrieken om nieuwe technieken te leren en bestaande technieken te onderhouden, c.q. verbeteren.

We kunnen enkel onderhoud uitvoeren voor KYONE scharen; andere merken kunnen wij helaas niet voor u onderhouden.

 

Let op! Kyone service center gebruikt bij het onderhoud van jouw Kyone schaar alleen de originele materialen en machines, waarmee deze schaar ook vervaardigd is. Hierdoor behoud je niet alleen jouw originele fabrieksgarantie maar krijgt je ook garantie op de slijpservice. Indien jouw Kyone schaar buiten ons om is geslepen kunnen we geen garantie of service meer garanderen.